Geertruidentuin: wonen in een park

25 april 2018

Geertruidentuin: wonen in een park

Op de plek van het vroegere Geertruidenziekenhuis komen in totaal circa 215 woningen in een groene, historische omgeving vlakbij het centrum. Ontwikkelaar Synchroon wil het gebied ontwikkelen onder de naam Geertruidentuin.

Het college is akkoord met het concept masterplan. Hierover gaan Synchroon en de gemeente samen met omwonenden en andere belanghebbenden in gesprek. Voor de woningbouw is een bestemmingsplanwijziging nodig.

Verantwoordelijk wethouder Frits Rorink: “Ik ben blij dat de Geertruidenlocatie nu van de grond komt. Het masterplan biedt een mooie mix van oud en nieuw waarbij het mooie oude ziekenhuis behouden blijft. Dat alles zeer duurzaam en in het groen. Ik vind deze ontwikkeling een aanwinst voor Deventer.”

Synchroon: “De planvorming heeft veel tijd in beslag genomen. Samen met de gemeente is zeer zorgvuldig onderzocht hoe we een prachtig en technisch haalbaar plan op deze bijzondere plek in de stad kunnen realiseren.”

Openbaar park

De karakteristieke omheining en het monumentale ziekenhuisgebouw blijven behouden. Op het terrein aan de Ceintuurbaan komen daarnaast nieuwe koopwoningen. Om de bebouwing heen komt een openbaar park met fiets- en wandelpaden. Bomen met hoge stam zorgen daarin voor een open karakter.

Voormalig ziekenhuis

In het voormalige ziekenhuisgebouw zijn 20 (woon-werk)woningen, 60 appartementen en circa 900 m2 aan ruimte voor bedrijfjes of ateliers voorzien. Door de binnenplaats komt een fietsroute die aansluit op de Schoutenweg. De woningen en appartementen worden energiezuinig uitgevoerd. De appartementen worden ontwikkeld in verschillende prijsklassen vanaf circa 140.000 euro.

Nieuwbouw

Het plan telt vijf woonclusters met in totaal circa 135 koopwoningen. De woningen variëren van twee tot vier verdiepingen en krijgen een parkeerplaats op eigen terrein. Op enkele plaatsen kan men een woning zelf of met anderen ontwerpen. De nieuwbouwwoningen zijn gasloos en duurzaam in prijsklassen vanaf circa 250.000 euro.

Wil je meer weten over Geertruidentuin?

Download hier de samenvatting van het concept masterplan.
Excerpt Concept_Masterplan 3-4-2018